Kuidas end kiiresti aidata, kui gripp või külmetus on vallutanud sinu keha

Järgnevad soovitused gripi vastu võitlemiseks pärinevad „Isetervendaja käsiraamatu“ autoritelt Ljudmilla ja Virgo Mihkelsoolt.

Püüa otseselt mitte sekkuda immuunsüsteemi enda töösse, et mitte blokeerida tema tegevust. Näiteks, kui gripi algstaadiumis võtta palavikualandajaid – aga samas organism tõstab kehatemperatuuri immuunsüsteemi töö aktiveerimiseks, kui katsuda lahti saada nohust ja köhast – samas kui organism puhastub lümfi ja lima abil viirustest, vabaneb viirusega võitluse käigus tekkinud saastast ja toksilistest ainetest jne.

On tõestatud,258 et laialtlevinud allergiliste haigestumiste põhjuseks on ülemäärane antibiootikumide tarvitamine, eriti gripi ja külmetushaiguste puhul, kus nad on üldse kasutud. Antibiootikumide ja üldse sünteetiliste farmaatsiatoodete kasutamine mõjub eriti tugevalt lastele. Tuhanded lapsed haigestuvad raskestiravitavatesse või ravimatutesse düsbakterioosivormidesse, 259 aja jooksul tekivad haigused astma, ekseemi, psoriaasi, allergia, neurodermatiidi jne kujul. Seejuures mitte kõik ei tea, et paljud antibiootikumid ei tapa otseselt baktereid, vaid kahjustavad neid või peatavad nende paljunemise ja organism teeb immuunsüsteemi abil ülejäänu. Edukaks tervenemiseks on vaja organismi õigesti aidata, kõrvaldada looduslike vahendite abil funktsionaalsed takistused, tõkked jms. Heaks lahenduseks on bioaktiivsete, tugevate antibiootiliste, antiviiruslike ja antimikroobsete omadustega taimede ja naturaalsete toitainete kasutamine nii toidus kui rahvameditsiinis soovitatud kujul.  Näiteks, on RemedyWay-l spetsiaalselt välja töötatud meesegud „Külmetus“ , „Kiirabi“ ja naturaalsed meed.

 

Külmetuse või gripi saabumisel sinu kehasse tuleb:

  1. Esimese asjana kiiresti piirata gripiviiruste uute koguste sattumist organismi: „varjuda“ koju (statistika näitab, et sellisel tegutsemisel on see vajalik ainult paariks päevaks), mille jooksul organism jõuab moodustada viiruse vastu piisava koguse antikehi. Aidata immuunsüsteemi – hoida keha soojas, riietuda soojalt, lamada sooja teki all, kasutada soojendajaid jne.
  2. Juua päeva jooksul väikeste lonksude kaupa kuuma vett (1–2 liitrit päevas (võimalusel sh pool sellest üles soojendatud hõbedavesi (vt Isetervendaja käsiraamat osa ptk 4.7 ja allpool väikest väljavõtet sellest)) (vt ptk 4.6). Aidata organismil peatada viiruste paljunemine ja hävitada neid fütoteraapia vahenditega, mis peavad kindlasti sisaldama taruvaiku, siilkübara tõmmist, mett, poole või terve sidruni mahla ja värskelt purustatud küüslaugu küüni (gripi korral isegi kuni 12 küünt päevas309). Lihtsam segu oleks-1-2 kl ülessoojendatud vett, millele lisada 2-3 peenestatud küüslaugu küünt, sidruni mahl ja 1- 2 tl mett.
  3. Süüa regulaarselt ja väikeste portsjonite kaupa (vt ptk 10), et mitte organismi jõude ja verevarusid tõmmata kõrvale võitlusest viirustega.
  4. Korrapäraselt pooletunniste vaheaegadega panna keele alla soolakristallikesi ja imeda.304 Ergutub soolhappe moodustamine maos, suureneb soolhappe verre imendumine, sellega suurenevad vere desinfitseerivad omadused, väheneb viiruste rakkutungimise võimalus jne (vt ptk 13).
  5. Aidata kohe kilpnääret, varustades seda joodiga – apteegilised preparaadid, joodi sisalduse poolest rikkad produktid (vt ptk 3, lk 81) või tehes rinnale, randmele või roiete alla jooditriipusid, mida regulaarselt pärast imendumist uuendada (vt ptk 20.4, punkt 5)
  6. Nohu ja köha korral määrida nina sõõrmete peale ja sisse ning rinnapiirkonda universaalset ja taastavat meesaaduste ja taimsete komponentiga salvi “Help from nature-1”. Nina sõõrmesse määrimisel heita pikali, panna kaela alla väike padi, kallutada kukal maksimaalselt tahapoole ja oodata senini, kuni salv sulab üles ja saabub kurku, hävitades „teepeal“ sissetunginud viirused. Vajadusel võib niiviisi teha veel 2-3 korda päevas.
  7. Samaaegselt tugevdada (vt ptk 19.5, punkt 16) ja aktiveerida immuunsüsteemi töö (vt ptk 19.5,  punkt 11), vähendada stressi (vt ptk 11.7, punkt 21)

 

Väljavõte ITK peatükist 4.7. Hõbedaveel (vt) on terve rida suurepäraseid omadusi 58,67,68, sh:

  • hävitab baktereid, viiruseid ja seeni. Kui tavaline antibiootikum hävitab samaaegselt 5–10 mikroobiliiki, siis hõbedaioonid toimivad efektselt 650 mikroobiliigi vastu;
  • aitab organismil võidelda külmetuse, gripi ja soolestiku tegevuse häiretega;
  • aitab ennetada bronhiiti, angiini, gastriidi tekkimist ja vajadusel nendest lahti saamisel.

Organismi gripijärgne puhastamine toksiinidest:

  • Retsept (ITK lk 148): kaer, nisu, oder, mesi. Võtta 1 spl jahvatatud teri võrdsetes osades, 1 spl mett. Valada teraviljade segule 1 kl keevat vett, lasta seista 2 tundi, lisada mesi. Võtta toidukordade vaheajal 1/3 kl. Puhastumiskuur 1 nädal. 

Edaspidi külmetuse ja gripi eest kaitsmiseks:

  • Normaalses terves organismis tegutseb immuunsüsteem pidevalt: otsib üles, tunneb ära ja likvideerib organismi tunginud bakterid, viirused, kehavõõrad rakud ja ühendid, hävitab haiged, defektsed, patoloogilised, viirustega nakatunud ja geneetiliselt muundunud raku (nende hulgas ka vähirakud).
  • Kõik immuunsüsteemi elemendid peavad normaalselt funktsioneerima ja pidevalt taastuma.
  • Immuunsüsteemil peab olema piisavalt varusid, et vastu seista ootamatule viiruste rünnakule (näiteks gripiepideemia korral) ja mitte alluma teda nõrgestavate tegurite toimele.
  • Immuunsüsteem peab olema aktiivses seisundis, pidevalt ennast „treenima“, „käima õppustel.“ Näiteks, kui piisavalt kaua aega ei tööta või on tugevalt nõrgestatud üks selle lülidest, siis organismis passiivselt elutsev viirus või vähieelne rakk tunnevad selle nõrkuse ära, adapteeruvad ja võivad juba nädalate pärast hakata paljunema ning kutsuma organismis esile häireid, mis edaspidi viivad haigusteni.
  • Kõrvaldada Immuunpuudulikkus, normaliseerida immuunsüsteemi töö (vt ITK peatükk 19.5)

Virgo Mihkelsoo

One thought on “Kuidas end kiiresti aidata, kui gripp või külmetus on vallutanud sinu keha

  1. Gunnar says:

    Tere! Kasutasin Meesegu “Kiirabi”, mis aitas kurgu valu ja kehva enesetunde kiiresti korda teha. Tänudega, Gunnar

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *