Meesegu ApiApteek

AbiApteek-selgitus2
1.1. Milleks ja millist toitu mesilane valmistab ja varub?

  • Mesilased valmistavad mett, suira, taruvaiku, kärjekaanetist ja mesilasvaha. Nad on kõige täiuslikumad n–ö farmatseudid. Mesindussaadusi ei osata tööstuslikult valmistada. Mesilased oskavad ka muuta oma toodete omadusi vastavalt väliskeskkonna muudatustele ja pere arengu vajadustele.
  • Mesilaste põhiline ülesanne on üles kasvatada noor pere, koguda loodusest ja luua tarusse talveks täisväärtuslik toidu tagavara, mis koosneb meest, suirast ja taruvaigust. Talvel mesilased kasutavad mett kõige rohkem liikumiseks ja soojuse genereerimiseks. Alates talve keskpaigast mesilased hakkavad kasutama taruvaiku kärgede parandamiseks, uuendamiseks ja poleerimiseks, millesse mesilasema hakkab tasapisi sisse munema. Munadest kooruvate vaklade toitmiseks valmistatakse toitepiima ja toitesegusid, kasutades mett ja suira. Kui vaglad kärjekannus saavad suureks, siis kaanetavad nad kannu kinni, valmistades taruvaigust, vahast, suirast ja süljest erilise segu. Kui vaglast areneb välja noor mesilane, siis viimane närib kannust väljumiseks selle kaane läbi ning ühtlasi saab sellest esimesest toidust ka jõudu. Taruvaiku kasutavad mesilased talvel ka enda raviks, tarus õhu värskendamiseks ja enda steriliseerimiseks haiguste ennetamiseks.
  • Mesilased varuvad endale tarru mett, suira ja taruvaiku vahekorras umbes 10 : 2 : 0,5. Mesinikud jälgivad alati, et talveks oleks mesilastel tarus 8 meega ja 2 suiraga raami. Taruvaigu varud tarus on raamidel ja vaheliistudel.
  • „ApiApteeki“ koostis.
  • Ravimine mesindussaaduste abil on ametlikult tunnustatud üheks tänapäeva meditsiini haruks nimega apiteraapia (mesilase teaduslik nimi on Apis mellifera). Ülikoolides valmistatakse ette arste–apiterapeute. Ukrainas asub isegi rahvusvaheline akadeemia apifütoteraapia ja mesinduse alal. Apifütoteerapia on ravimeetod, kus korraga kasutatakse apiteraapia ja fütoteraapia tervendavaid ja ravivaid meetodeid, tavaliselt valmistades ühise segu. Vaata tabelist 1 mesindussaaduste farmatseutilisi omadusi ja ravitoimeid. Tabelist 2 vaata milliste haiguste puhul milliseid mesindussaadusi kasutavad edukalt arstid ja teadlased.
  • Teadlaste uuringud ja arstide ravipraktika on näidanud, et kõige kiirem ja tõhusam tervenemine saavutatakse muude mesindussaadustega siis, kui neid kasutatakse koos meega. Inimese organism saab siis korraga oluliste mineraalide, aminohapete, rasvade, vitamiinide, antibiootikumide ja teiste bioaktiivsete ainete kogumi. Organism saab käivitada vajalikud protsessid – näiteks tugevdada veresooni, parandada vereloomet ja vereringlust, kõrvaldada elundite ja süsteemide häired ning normaliseerida nende funktsioneerimist, käivitada taastumise ja isetervenemise protsessid.
  • Väga tõhus on meesegu suirast ja taruvaigust. Paljude arstide ja ravitsejate praktika on näidanud, et väga hästi toimib segu, milles on mesi, suir ja taruvaik vahekorras 10 : 1,6 : 0,5. Võrdlus mesilaste talvetoiduga näitab (vaata 1. punkti), et viimased ligikaudu nimelt sellises vahekorras ka kastutavad mett, suira ja taruvaiku. Vaadates mesindussaaduste farmakoloogilist ja ravivat toimet (vaata tabelit 1) ja milliseid mesindussaadussi kasutavad edukalt arstid ja ravitsejad (vaata tabelit 2), võib teha järelduse, et selline mesindussaaduste kombinatsioon on võimeline paljude probleemide puhul aitama.
  • Meesegu meest, suirast ja taruvaigust peaks alati olema vahekorras 10 : 1,6–2 : 0,5. Nimelt sellist meesegu müüb RemedyWay OÜ oma e-poes www.remedyway.ee, mis sisaldab kas aasadelt ja metsadest või tatrapõldudelt korjatud mee baasil tehtud segu (purkidel on tatraõiemee puhul märge koostises).
  1. Kasutamise võimalused.
  • ApiApteek võimaldab organismis esile kutsuda vajalikku farmakoloogilist või ravivat toimet: aktiveerimine, tugevdamine, taastamine, noorendamine, ennetamine jms.
  • ApiApteeki on võimalik kasutada organismis olevate talitlushäirete kõrvaldamiseks (vaata raamatut „Isetervendaja käsiraamat“).
  • ApiApteeki on võimalik kasutada paljude haiguste puhul.
  • ApiApteek on suurepärane põhikoostisosa vajalike apifütosegude valmistamiseks kodustes tingimustes. Näiteks vaata raamatust „Isetervendaja käsiraamat“ erinevaid retsepte.
  • ApiApteeki tarvitamise juhend.
  • ApiApteek võib põhjustada nõrka allergilist reaktsiooni. Erinevalt õietolmust pole suiras, tänu valmimise käigule, allergeene. Sellepärast on alati enne tarvitamist vaja määrida segu käsivarrele ja jälgida, kas ei teki umbes 2 tunni jooksul punetust või löövet. Seda peaksid tegema eriti need, kellel on tuvastatud allergia mee vastu, kuigi on täheldatud, et kui mesindussaadused tegutsevad koos, siis allergiat ei teki.
  • ApiApteeki tuleks tarvitada 2–4 sl (suurem kogus tõsise tervisehäda puhul) päevas, jagatuna 3–4 korrale. Seda võib tarvitada nagu tavalist toitu. Lisada kokteilidesse, salatitesse, määrida küpsetiste peale, segada kohupiimaga, keefiriga jms. Hästi sobib nälja peletamiseks ja söögikordade vahepalaks.
  • Tervendamisele või ravimisele kaasaaitamise eesmärgil toimida järgmiselt.

Esimesel tarbimisel kooskõlas epigeneetiliste protsessidega ja homöopaatia praktikaga on algul soovitav võtta segu mitu korda järjest, ent väiksemates doosides. Selle tulemusel hakkab organism kohe tegutsema ja pöörab isetervenemise protsesside käivitamisele tähelepanu aktiveerides vajalikud geenid selle probleemi jaoks, mis antud hetkel vaevab inimest. Lahustada 0,5 tl segu veerand klaasi keedetud veega, loksutada ja ära juua. Juua nõnda veel 3 korda iga 7 minuti tagant. Edaspidi võtta 0,5–1 tl segu (alati hoides seda maksimaalselt kaua suus) iga 2–3 tunni tagant. Teisel päeval võtta 0,5–1 tl segu 20 minutit enne hommikusööki ja edaspidi päeva jooksul iga 2 tunni tagant (viimane kord enne magamaminekut). Järgmistel päevadel võtta 2 tl mitte hiljem, kui 20 minutit enne hommikusööki ja siis iga 3–4 tunni tagant (parem, kui 20 minutit enne sööki ning viimane kord enne magamaminekut). Pärast igat meesegu võtmist 2030 minuti jooksul vett peale mitte juua.

Kokkuvõtte kirjutas Virgo Mihkelsoo.

Virgo Mihkelsoo

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *