Mikrolaineahju ohtlikkus

Nendele, kes sellest veel ei tea!

Uuringuid kinnitavad, et mikrolaineahjus toidu valmistamine (keetmine, ülessoojendamine, sulatamine jne) on palju ohtlikum, kui tavaline inimene suudaks isegi ette kujutada. 

  • Igas mikrolaineahjus tekib elektromagnetväli sagedusega 2,45 GHz ehk gigahertsi (võrdluseks: 1 gigaherts (GHz) = miljard hertsi, kodus elektrijuhtmete ümber tekkiv elektromagnetväli on 50 Hz). Need lained  kontakteeruvad toidus olevate toiteainete molekulitega ja muudavad nende polaarsust iga laine vältel st miljoneid kordi sekundis. Molekulid deformeeruvad, osa nendest hävivad, ioniseeruvad (kaotavad või omandavad elektroni). Mõnede aminohapete struktuur muutub,  tekivad nende sünteetilised isomeerid, milliseid inimese organism ei ole võimeline omastama (samuti, nagu ei omasta transrasvasid), nad toimivad toksiliselt, eriti neerudele ja närvisüsteemile.
  • Toiduainetes väheneb vitamiinide sisaldus, hävivad mitmed bioaktiivsed ained, ensüümid.  Toiteainete väärtus langeb 60-90%.
  • Väga ohtlik on soojendada mikrolaineahjus pakendis olevat toitu (pitsa, praetud külmutatud kartulid, vahvlid, popkorn, kalafilee riivsaiaga jne), sest toidule lisanduvad pakendi toksilised molekulid.
  • Vereuuringud näitavad, et inimestel, kes tarvitavad sageli toiduvalmistamisel mikrolaineahju, väheneb veres hemoglobiini sisaldus, suureneb kolesterooli sisaldus, suureneb leukotsüütide sisaldus (st arenevad patogeensed protsessid ja hävivad rakud).
    Näide reaalsest juhtumist USA haiglas, kui medõde arvas, et pole vahet, kus külmutatud vereplasmat sulatada. Kuna veresulatuspreparaat oli kaugel, siis valis ta mikrolaineahju. Selliselt ülessoojendatud vereülekanne põhjustas patsiendi surma.
  • Toiteainetes lõhutakse ära või vigastatakse nendes sisalduvate mõnede rakkude membraanid, mis enam ei kaitse rakke nendesse tungivate mikroorganismide eest. Sellised rakud tekitavad inimese organismis patogeenseid protsesse, ei ole enam kõlblikud toetama enesetaastamis- ja iseravimisprotsesse organismis.
  • Toidu valmistamisel mikrolaineahjus tekivad lihas, piimas ja tooretes juurviljades  kantserogeenid. Kantserogeenid tekivad ka sügavkülmast võetud toiduainete sulatamisel mikrolaineahju sulatusreziimil.

    Kokkuvõtteks

  • Sagedase mikrolaineahju kasutamise tulemusel võib suureneda vererõhk, tekkida närvilisus, peavalud, peapööritus, valud silmades, unetus, ärrituvus, valud kõhus, juuste väljalangemine, keskendumisvõime kadumine, pimesoole põletikud, katarakt, viljatus, vähk. Need sümptomid võivad avalduda pikaajalisel mikrolaineahju kasutamisel (aastad), aga avalduvad eriti kiiresti siis, kui inimesel on stress või südame haigused. Kui ülalnimetatud tunnused tekivad, siis esmajärjekorras tuleb täielikult loobuda mikroaineahju kasutamisest (viska prügimäele :))! Seejärel soovitame uurida teisi sümptomeid tekitavaid põhjusi ja lõpuks hakata taastama organismi, kasutades „Isetervendaja käsiraamatu“  soovitusi.
  • Sama halvad mõjud on mikrolaineahjul ka väikelapse arenevale organismile, mis põhiliselt avalduvad sümptomitena alles siis, kui ta on juba 8-10 aastane.
    Lapse tervis on tähtsam, kui mugavus, mida annab lapsevanematele ja vanavanematele mikrolaineahju kasutamine

    Ülevaate koostas Virgo Mihkelsoo, raamatute “Toome oma tervise tagasi” ja “Isetervendaja käsiraamat”Mikrolaineahjude ohtlikkuse kohta on avaldatud palju artikleid.

    Neile, keda teema rohkem huvitab – väljavõte Hergi Kariku artiklist:

  • Mida arvata mikrolaineahjust?
    Maailma Tervisekaitse Organisatsioon on väga põhjalikult tegelenud elektromagnetväljade mõju uurimise ja tervisekaitse normatiivide väljatöötamisega (Environmental Health Criteria 69), kuid Eestis seda kasulikku väljaannet üheski raamatukogus ei leidu. Selles väljaandes on kodumasinatest märgitud suurema ohu seadmetena näiteks konserviavaja, juustekuivati, pardel, trellpuur, mikser, säästulambid ja mikrolaineahi, mille elektromagnetväli on seadmest 3 cm kaugusel 1000–200 mikroteslat (μT).
    Tervisekaitse seisukohalt on lubatud norm vaid 0,1 μT. Nende seadmete puhul algab tervishoiu seisukohalt ohutu piirkond alles ühe meetri kauguselt. Võimsad mikrolaineahjud, mis genereerivad töötamisel väga tugevat elektromagnetvälja, peaks hoidma inimestest vähemalt kaks meetrit eemal. Mikrolaineahi on arvatavalt võimsaim kodumasin ja võimsaim kiirgusallikas. Et aja jooksul ahjuukse tihend vananeb ja sellesse tekivad praod, siis suureneb kiirgusoht juba pärast paariaastast mikroahju tööperioodi. Seepärast soovitatakse hoiduda töötavast mikrolaineahjust umbes kahe meetri kaugusele. Viimase aja uuringud kinnitavad, et toiduainete töötlemisel mikrolaineahjus muutub toidu koostis. Kiirguse tõttu veemolekulid ergastuvad ja lagunevad. Saadusena tekib vähesel määral isegi vesinikperoksiidi. Degustaatorid suudavad sedagi eristada, kas vesi on keedetud elektrikannus või mikrolaineahjus. Mikrolaineahi on vabaradikaalide allikas. Viimased on aga paljude vähktõvevormide põhjustajaks. Paljud vitamiinid (B, C, E, K) mikrolaineahjus lagunevad, aminohapped isomeeruvad ja neist moodustuvad mürgised ühendid, mikroahju temperatuurirežiimil moodustuvad kantserogeensed nitrosoamiinid ning metanaal, benseen ja mitmesugused kinooniderivaadid. On teada mikroahjudega töötamisel juhtunud õnnetustest, millest mitmed on lõppenud traagiliselt. Ilmnes, et mikrolaineahjus valmistatud toitu söönud katsealuste vereanalüüsid halvenesid (näiteks suurenes “halva” kolesterooli sisaldus), võrreldes kontrollgrupiga, kes sõi samasugust, kuid elektripliidil valmistatud toitu.
    Spetsialistide sõnul võib nüüdisaja kodu masinate – tolmuimejad, elektripliidid, föönid ja eriti mikrolaineahjud – kiirgusaste olla nii suur, et võib nende kasutajal vallandada rinnavähi tekke, südamehaigusi, leukeemiat või Alzheimeri tõbe. Mikrolainete mõjul poolduvad keharakud kaootiliselt. Selle tulemusel võib tekkida rakkude pidurdumatu kasv ja oht normaalrakkude muundumiseks vähirakkudeks. Mikrolaineahi peaks olema kiirguse eest hästi varjestatud. Ukse vahel peaksid olema tihendid, mis kiirgust välja ei lase ja juhtmed peaksid olema filtritega.
    Ohtu põhjustavad trammiliinid ja kõrgepingeliinid. Uurimused kinnitavad, et lastel, kes elavad kõrgepingeliinidele lähemal kui 50 meetrit, täheldati leukeemiasse haigestumist sagedamini. Isegi töötamine elektrikilpide läheduses on tervisele ohtlik. Briti teadlaste uurimused kinnitavad, et elektrijuhtmed tõmbavad enda poole kantserogeense toimega gaase. Katse kinnitas, et olukorras, kus föön ei olnud sisse lülitatud, kuid fööni pistik oli seinakontaktis, kogunes elektrijuhtme ümbrusse radioaktiivseid aineid (radoon).
    Bristoli ülikooli teadlaste artiklis väidetakse, et kõrgepingeliinide läheduses elavatel lastel suureneb leukeemiaoht, kuni 25 m kaugusel liinist suurenes nahavähki haigestumine ja kuni 15 m kaugusel elektriliinist suurenes kopsuvähktõvesse haigestumine. Oluliseks riskiteguriks loetakse veel kõrgepingeliinist allatuule elamist. Kiirgussaaste uurimisel selgitasid USA teadlased, et elektromagnetväljade kiirgused mõjutavad kaltsiumioonide osalust organismi elutegevuses luu- ja lihaskoefunktsioonides, südamerütmi kujundamisel, vere koagulatsiooniprotsessis, luukoe hõrenemisel (osteoporoos) jm.“

Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *