RemedyWay toimunud terviseseminarid 12.2014-05.2016

RemedyWay ISEtervendamise seminarid tervisliku ja funktsionaalse toidu õhtu- või lõunasöögi-buffeega

SEMINARIDE AJAKAVA:
* LOENG – 1,5 h
* Arutelu, KÜSIMUSTELE vastab lektor – 0,5h
* Tervisliku ja funktsionaalse toidu lõuna- või õhtuSÖÖGI-buffee (toidud toortatrast) – 1h
* SOODUSMÜÜK: tervisealased raamatud ja RemedyWay tooted

Dets. 2014-mai 2016 toimunud seminarid Hotel Euroopa konverentsikeskuses (Paadi 5, Tallinn)

Sissejuhatavad seminarid (2 korda):
05.12.2014 ja 21.01.2015: Virgo Mihkelsoo „Kuidas igal eluhetkel tagada turvaline tervis“ ja Riina Raudsik „Isetervendamine on võimalik kõikide haiguste puhul“.
Loengu teemad: Meditsiini paradoks; organismis tekkinud talitlemistakistused; epigeneetika ehk kuidas saab looduslike produktidega haigusi ennetada või haigusi tekitavaid geene pidurdada ja blokeerida; tervise halvenemise ja kaotamise ohud, turvalise tervise tagamise põhireeglid; taimevägi, sh miks toortatar aitab haigustest vabaneda; kuidas tegutseda tervise häire või haiguse avastamisel; mida saaks teha tänapäeval, et lasta igasugusel ravimisel tõhusalt toimida.

Talv/kevad 2015 (17:30-21:30), piletihinnad 15,00-22,00€

Arst, loomuliku ravi propageerija ja terviseteemaliste raamatute autori Riina Raudsik loengud:
1. Alateadvuse seos haiguste tekkega – 18.02.2015
Loengus tuleb vaatluse alla inimene, kui tervik. Räägime alateadvusest ehk emotsionaalsest ajust, et mõista, miks emotsioonid juhivad meie keha, kuidas toimub meeleorganitelt keha ainevahetusele ülekanne ja kuidas on mälu ja erinevad mälestused seotud inimese tervisega.

2. Kehaenergeetika ja energiakriisist põhjustatud haigusseisundid – 17.03.2015
Me sööme ja joome selleks, et saada energiat. Miks osad toidud annavad energiat, aga osad röövivad seda meilt? Mis juhtub, kui me ei saa krooniliselt adekvaatselt energiat. Räägime läbi kõik haigusseisundid, mis hakkavad arenema sellises olukorras. Kuidas keha toodab energiat ja miks väsimus ongi esimene tunnus, kus inimene peab oma toitumise, veetarbimise, liikumise ja alateadlikud pinged vaatluse alla panema. Püüame keerulised asjad lihtsalt selgeks saada.

3. Vesi- tähtsaim ravim – 30.03.2015
Miks on veetarbimine jäänud unarusse, kuigi see on tähtsaim ravim. Inimesed tarbivad teadmatusest ebapiisavalt vett ja kompenseerivad tekkinud haigusseisundeid ravimitega. Miks see nii on?

4. Toitumine kehaenergeetika alustala – 14.04.2015 + psühholoog Helle Kahro lühiloeng.
Riina Raudsik loeng: Toitudust saab keha energia. Tänapäeval on muutunud toit ja keskkond, kust toitu saame, mistõttu energiapuudus (kudede ülehappesus) on haigestumise peamine põhjus. Milliseid toite süüa, millele pöörata tähelepanu. Teeme üldise ülevaate.
Psühholoog Helle Kahro lühiloeng: Miks on nii raske toitumisharjumusi muuta ja kas on võimalik neid muuta valutumalt, kui vaid tahtejõu abil. Kas ja kuidas ma peaksin oma toitumisharjumusi muutma?
• Vee joomine – mida ja kui palju?
• Toidulisandid: poolt ja vastu.
• Väsimus – esimene märk keha ülihappelisusest.

5. Põletikud-keha häirekell. Bakterid – sõbrad või vaenlased – 21.04.2015
Peavoolu meditsiin on peatähelepanu pööranud haiguste tekkel pisikutele ja nendega võitlusele. Kas pisikud on vaenlased või sõbrad? Miks me kutsume mitmeid haigusseisundeid põletikuks, aga ei ravi neid antibiootikumidega, teisi aga ravime? Mida üldse tähenda PÕLETIK?

Riina_Raudsik_portree1

Psühholoog, tuntud stressijuhtimise koolitaja, pH-toitumist propageeriv Helle Kahro loengud:
I osa – Mõtete, tunnete ja liikumise mõju meie keha biokeemiale – 16.03.2015+ arst Riina Raudsik lühiloeng samal teemal.
Stress ja stressitaluvus. Millest see sõltub?
• Toitumise, liikumise ja tundeelu mõju meie keha biokeemiale ja selle seos stressi ja kroonilise väsimusega;
• Kuidas toitumise abil mõjutada meie füüsilist ja psüühilist seisundit ja tõsta stressitaluvust;
• Missugused toiduained annavad meile energiat ja millised röövivad meilt energiat;
• Miks ei piisa tervise parandamiseks mõningatel juhtudel ainult toitumisharjumuste muutmisest?

II osa – Kuidas teha paremaid valikuid oma menüüs – 17.04.2015 + arst Riina Raudsik lühiloeng samal teemal.
• Millised toiduained tekitavad aluselist ja millised happelist jääki ning kuidas see mõjutab meie tervist;
• Haigused, kui keha ülihappesuse sümptomid. Ülihappesuse 7 astet: väsimusest vähini;
• Puhastusreaktsioonid, mis võivad tekkida toitumisharjumuste muutmisel;
• Ülekaal – kas ainult üleliigsete kalorite probleem?

Kahro_edited

Tunnustatud teadlase ja „Isetervendaja käsiraamatu“ kaasautori Virgo Mihkelsoo loengud:
Isetervenemine – mõiste, olemasolu, toime mehhanismid, käivitamine, toetamine – 27.02.2015
• Isetervenemine oli ja on organismi eksisteerimise üks põhialuseid;
• Kuidas toimub isetervendamise juhtime alateadvuslikult;
• Isetervendamise juhtimine teadvuse kaudu;
• Alateadvuse ükskõiksus;
• Abi andmine ajule;
• Platseebo efekti kasutamine;
• Sümpaatilise ja parasümpaatilise närvisüsteemide koostöö;
• Kuidas käivitada ja aktiveerida iseraviprotsesse;
• Tahte jõu arendamine,
• Iga inimene suudab terveks saada.
Organismi funktsioneerimise korrastamine – testid, inimese enda tegutsemine, looduslikke vahendite vägi – 24.03.
• Funktsionaalne meditsiin ja funktsionaalne teraapia;
• Organismis tekkinud talitlemistakistused: „abitu“ ehk tegutsemisvõimetu aju, „praht“ peas ehk mõtlemisvead, alateadvuse ükskõiksus, ebapiisav verevarustus, ebaõige hingamine, immuunpuudulikkus, lihaspinged ja spasmid, liigne kehakaal ja rasvumine, liikumisvaegus, mao allahappesus, närvide pitsumine, organismi saastumine, organismi sisekeskkonna happesuse tõus, parasiidid organismis, veepuudus, rikutud soolestiku mikrofloora, veresoonte kokkusurumine, une ja bioloogiliste rütmide häired, taastumis- ja eneseraviprotsesside vähene aktiivsus, blokeering;
• Talitlemistakistuste äratundmine, testimine, määramine;
• Mesindussaaduste ja taimede tervendavad ja ravivad omadused (tabelid);
• Efektiivsed võtted ja looduslikud vahendid talitlemistakistuste kõrvaldamiseks (top 3.);
• Stressi ärahoidmise, vaos hoidmise, maandamise ja kõrvaldamise võimalused teadvuse, tegutsemise ja looduslikke vahendite abil;
• Funktsionaalse teraapia õigesti organiseerida ja läbi viia võib igaüks.

Tervisliku, turvalise ja pika elu tagamine – 20.04.2015
• „Tervisliku ohutuse“ või „turvalise tervise“ mõiste;
• Turvalise tervise vajadus;
• Vead organismis, millised tekivad paratamatute halbade elutingimuste ja ümbritseva elukeskkonna tõttu;
• Vead organismis, millised tekivad pidevatest kõrvalekalletest tervislikust eluviisist;
• Üksikute elundite ja süsteemide pikaajalise ülekoormatus;
• Vajalike teadmiste puudumine;
• Ülevaade pika elueaga inimeste tegutsemisest;
• Pika elu tagamise võimalikud mehhanismid;
• Iga inimene võib organiseerida oma elu 100-ja aasta eluea tagamiseks.

Isetervenemise organiseerimine – 28.04.2015
• Funktsionaalne teraapia;
• Puhastusteraapia;
• Toiduteraapia;
• Füto-, api- ja apifütoteraapia;
• Tervendav massaaž;
• Kineesiteraapia;
• Toortatrateraapia;
• Kindla režiimi teraapia;
• Ametlik meditsiin;
• Integratiivse meditsiini efektiivsus igasuguse ravi puhul;
• Epigeneetilised produktid.

Как действовать и самому при заболеваниях(раке) – 12.05.2015
• самолечение в растительном и животном мире, тысячи чудесных примеров самоизлечения людей
• механизмы самовосстановления и самоизлечения, «внутренний доктор» есть в каждом организме
• особенности физиологии организма человека их как их учитывать для устранения нарушений функционирования органов и систем
• использование гречихи, меда и другие супер3 продуктов для оздоровления при любом виде лечения
• как любой человек в любом возрасте может своими действиями поправить свое здоровье и сохранять его до глубокой старости
• Как некоторые больные раком в Эстонии успешно помогли себе выздороветь

Vaimse enesearengu- ja terviseteemaliste raamatute autor, õpetaja, lektor, terapeut Kreet Rosin loeng
Vähi ennetamine ja tervenemine -12.05.2015

Ükski haigus ei teki ilma põhjuseta. Ühe teooria kohaselt on haiguste sümptomid seotud tunnete ja emotsioonidega. Iga haigus on sõnumitooja, nii ka kasvaja. Vähk on üks vahenditest, mis aitab meil hakata tegelema sellega, milleks me Maa peale tulime. Kui varemalt kulus inimestel vähi genereerimiseks 10 kuni 15 aastat, siis nüüd suudavad nad seda teha juba kahe kuuga, sest energiate liikumine on kiirenenud. Eesti Vähiliidu andmeil läheneb pahaloomuliste kasvajate esmasjuhtude arv Eestis aastas 7000-le. Neist umbes 20%-l juhtudest on tegemist juba kaugelearenenud kasvajaga. Meestel diagnoositakse kõige sagedamini eesnäärme- ja kopsuvähki, naistel rinna- ja nahavähki ning nende hulk on kasvutrendis. Mida teha või tegemata jätta, kui diagnoosiks on vähk, tsüst või mõni muu kasvajataoline moodustis?

EST_curvkaaned 405x245

Tuntud ajakirjanik, armastatud saatejuht ja raamatu „Ei jäta elamata“ autor Vahur Kersna ja tema abikaasa Liina Kersna loeng
Ei jäta elamata – 19.05.2015 (piletihind 12,00€)

• Räägitakse kuidas, miks ja kellele sündis möödunud aasta populaarseim raamat Eestis -“Ei jäta elamata”.
• Vahur on öelnud, et kui seitse aastat tagasi oleks taevas avanenud ning ingel ulatanud talle selle raamatu, oleks tema teekond isikliku maailmalõpu lävelt tagasi mitmeski mõttes vähem konarlik. Aga taevas tookord ei avanenud ja see raamat tuli tal endal ära kirjutada. Et teistel oleks lihtsam.
• Täna rõhutab Vahur, et tegu pole raamatuga ühest inimesest ja ühest haigusest. Pigem on see võimalik inspiratsiooniallikas kõigile, kelle saatus on paisanud esmapilgul lootusetusse või siis väga raskesse olukorda.

Liina ja Vahur Kersna

Sügis 2015 (Laupäeviti kell 13:00-16:00 lõunasöögiga, piletihind 11,00€)

Riina Raudsik “Veel kord immuunsüsteemist” – 31.10.2015
• Dr Raudsik räägib keha loomulikust paranemisvõimest.
• Kuidas hoida keha energeetilist seisundit nii, et haigusi ei tekiks ja immuunsüsteem oleks vankumatu?
• Millest ikkagi sõltub inimese tervis ja mida näitab sage haigestumine?
• Kuidas on põletike teke seotud immuunsusega ja energiatootmisega?
• Mis parandab immuunsust?

Raudsik_edited

Kreet Rosin “Priiks tervist kahjustavatest piirangutest” – 14.11.2015
Praktilise loengu teemaks on piirangute ja blokeeringute eemaldamine seonduvalt erinevate tervist puudutavate aspektidega (nii füüsilisel, emotsionaalsel kui mentaalsel tasandil).
Sellel loengul tehakse harjutusi ja tehnikaid, mis aitavad:
• välja selgitada isiklikke piiranguid ja blokeeringuid;
• mõista saboteerivaid uskumusi;
• vabaneda kannatusi põhjustavatest piirangutest.

piirangutest-priiks

Virgo Mihkelsoo “Müüdid millest hoiduda kui tahta olla terve, õnnelik ja pikaealine” – 21.11.2015
Vaadeldavate müütide näited:
• Kui vere kolesterooli- või glükoosisisaldus hakkab ületama ülemist piirnormi, hakkab tõusma vererõhk, tuleb alati kohe hakata tarvitama ravimeid normide taastamiseks.
• Depressiooni tekkimisel tuleb eelkõige tarvitada ravimeid, unetuse puhul tarvitada unerohte…, tursete puhul (eriti jalgades) juua vähem vett ja tarvitada organismist vett väljutavaid tablette.
• Kõhred liigestes (eelkõige põlvedes, selgroos) ei taastu kunagi.
• Ainunuke ravimise vahend toiduallergia või gluteenitalumatuse avastamise puhul on neid esile kutsuvatest produktidest loobumine.
• Arenenud diabeedist pole võimalik vabaneda looduslike vahenditega ja oma tegutsemisega.

Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo 2016 Viira talus

Populaarse blogi Toitumistarkus.ee asutaja, artiklite autor ning tuntud terviseterapeut , toitumisnõustaja ja isetervendamise propageerija Liis Orav loeng
Toidutööstuse telgitagused. Toidud, mis meiega manipuleerivad – 5.12.2015
• e-ainete ja toidu töötlemisel tekkivate ühendite ning erinevate terviseprobleemide omavahelistest seostest
• mis on toksiline sünergism (koosmõju) ja missugused riskid selle nähtusega kaasnevad
• millele toidupoes toodete silte uurides tähelepanu pöörata – vaatleme, kui selgelt on toodete sisu pakendil märgistatud
• erinevate pakenditega (plastpakendid, konservid, ühekordsed nõud, foolium, töödeldud paberpakendid jt.) kaasnevatest ohtudest
• kuidas vältida teadlikke valikuid tehes tervisesaastet, mis kaasneb igapäevaste valikutega
• tuleb juttu ka ohututest alternatiivsetest valikutest, mille abil me oma toidulauda riskantsetest kemikaalidest säästa saaksime.

Liis_Orav_foto

Talv/kevad 2016 (Laupäeviti kell 13:00-16:00 lõunasöögiga, piletihind 11,00€)

Riina Raudsik “Millest haigused alguse saavad” – 16.01.2016
• Dr. Raudsik räägib sellest, millest siis haigused alguse saavad.
Selline alapealkiri on pandud ka tema uuele raamatule “Energiakriis. Keha häirekell”, mis äsja ilmus. Raamatus kirjutab ta sellest, miks energiakriis tähendab kudede liigset hapestumist, põletike teket ja autoimmuunhaiguste väljakujunemist; miks ravimid tervist ei anna ning milline peaks olema inimese enda otsustusvõime organismi energeetiliste protsesside taastamisel.
• Tõesti, pole ju raske mõista, miks ja kuidas haigused meid kimbutama hakkavad.
• Arutame koos teada ja tuntud teemadel: immuunsüsteemi olemusest, põletikest, toitumisest, veest, liikumisest ja muredest

Riina_Raudsik_portree1

LIIS ORAV “Luu- ja liigesehaiguste toitumis- ja loodusravi.” – 13.02.2016
Loengus räägime:
• erinevatest teguritest, mis meie luude ja liigeste tervist mõjutavad
• milliste toitude abil me oma luulise maatriksi tugevana hoida saame
• õpime tundma toite, mis kehas kõrgenenud põletikuvalmidust tekitavad ja mida liigeseprobleemide puhul kindlasti vältima peaks.
• efektiivsetest taimsetest ja mineraalsetest lisanditest, mis eelmainitud probleemide puhul tõhusat leevendust pakuvad.

Liis_Orav_foto

Tuntud toitumisnõustaja, Annely Sootsi Tervisekooli õppejõud Külli Holsting loeng
Meie soolestiku saladus ehk kellega me koos elame – 20.02.2016
• Loengus käsitletakse soolestiku bakteritekoosluse kujunemist, muutusi ja võimalusi seda toitumise ning eluviisiga mõjutada.
• Millised bakterid on head, millised halvad ja kuidas nende tasakaalu mõjutada.
• Kas bakterite kogukond, kes meid asutab, otsustab kas me rasvume või jääme saledaks.
• Arutletakse, kas tuntud Helicobacter pylori ja pärmseen Candida albicans on ainult pahategijad või on neist ka mingit kasu.
• Mis asjad on pro- ja prebiootikumid ja millistes toitudes neid leidub.
• Kuidas süüa nii, et bakterid oleksid rahul ja toetaksid meie tervist.
• Sünniviisi mõju bakteriaalse mikrobioomi kujunemisel ja selle mõju lapse tervisele.

Külli Holsting foto

LIIS ORAV “Südame- ja veresoonkonnahaigused? Toida end terveks!” – 12.03.2016
Loengu teemade eelvaade:
• Millest tekib südamehaigusi soodustav põletik?
• Kas toidu abil saab langetada vererõhku?
• Kuidas ennetada veresoonte „lupjumist“?
• Kuidas ennast aidata, kui süda ja veresoonkond tõhusat turgutust vajab?

Liis-Orav-217x300

SA Leinatamme Fond asutaja ja vedaja ning tervislike eluviiside propageerija Kris Leinatamm loeng.
Terviseprobleemide ennetamine. Kui raske see tegelikult on? Vähi ennetamine -13.03.2016

• Mida on vaja selleks, et saavutada tervislik eluviis;
• Mida ei ole vaja selleks, et saavutada tervislik eluviis;
• Millised on tervisliku elustiili 4 peamist komponenti;
• Üks oluline ühine näitaja nii vähi kui ka teiste elustiilihaiguste taga ning kuidas seda parandada;
• Kes vastutab Sinu tervise eest tegelikult – arst, toitumisnõustaja või Sina?

kris_leinatamm_CYG51Jsl

Populaarse blogi Paikesetoit.ee asutaja, artiklite, raamatu „Toortoidu A ja O“ autor ning toitumisnõustaja Sille Poola loeng.
Unustatud maailm – inimkeha bakterid, meie nähtamatud abilised -19.03.2016

• 70-90% meie keha kõikidest rakkudest ei ole inimpäritolu. Suurema osa meist moodustavad suu, naha, soolestiku ja vagiina bakterite kogukonnad, kes toodavad meile vitamiine, valke, rasvhappeid jt vajalikke ühendeid, nad töötavad käsikäes meie immuunsüsteemiga ja ehitavad koos meiega üles eluks vajaliku terviku.
• Ilma bakteriteta ei suudaks me hingata ega süüa ega söödut seedida. Ilma meieta, suudavad bakterid rõõmsalt edasi elada.
• Meie elu täidavad antibiootikumid – anti bio ehk elu vastu – igas seebis, kreemis, puhastusvahendis, tabletis ja ka toiduainetes, säilitusainetes jm. Me saeme oksa, millel istume ja väga suure hooga. Tänasel päeval oleme ennast alatihti puhastamas: parasiitidest, mustusest, limast, põletikest jpm ja koos suure puhastustuhinaga kaovad meie tervist toetav bakterioloogia.
• Vaatame erinevaid võimalusi, kuidas saaksime toetada meie pisielulisi kaaskondlasi ja kuidas saaksime ära hoida toetava nähtamatu maailma hävimise.

Sille Poola foto

Sotsiaalteaduste magister, kriisinõustaja Tiina Naarits-Linn loeng.
Isetervendaja käepärased vahendid emotsionaalseks toimetulekuks – 09.04.2016

Loengu teemade eelvaade:
• Psühholoogiline esmaabi kui emotsionaalse toimetuleku võti talumatult raske olukorraga toimetulekul. Eesmärk on selgitada iga inimese võimalust aidata kaaslast emotsionaalselt raske sõnumi saamisel või vapustava olukorra kogemisel.
• Negatiivsete emotsioonide nõiaring ja võimalused seda lõhkuda ehk taas kontrollida ise oma tundeid, mitte lasta tunnetel ennast juhtida. Eesmärgiks on suuta ise parandada enda enesetunnet ja toetada selle saavutamist lähedasel inimesel.
• Konfliktidest tuleneva emotsionaalse valu 7-astmeline mõõdik ja selle avaldumine käitumises ning võimalused peatada raskustunde süvenemine ja häiriv olukord lõpetada. Eesmärk on ise hinnata olukorra tõsidust ja mõista eesootavaid vaevusi, kui konfliktolukord jätkub.

Tiina_2015-1

LIIS ORAV “Kuidas aju toita ja kaitsta.“ -16.04.2016
• Kuidas hoida oma aju terve ja töövõimelisena?
• Millised vitamiinid ja mineraalid aitavad ära hoida halba tuju, õpiraskusi ning mäluprobleeme ja mis kujul neid tarvitama peaks?
• Kas depressioon ja ärevushäire on seotud vaid psüühikaga või saab neid seisundeid ka toitumisega mõjutada?
• Millised on aju supertoidud?
• Loengus käsitleme erinevaid võimalusi, kuidas me oma aju toita ja toetada saame. Räägime aju kahjustavatest faktoritest. Vaatame, millised toidud võiksid olla peaga töötava inimese menüüs.

Liis_Orav_foto

Kalatoodete tehnoloogia insener, ajakirja Kalastaja kutselise osa toimetaja Els Ulman-Kuuskman loeng
Õhtusöögiga (15:00-19:00), piletihind 14,00€ (kalatoidud)
Pikaealisus Eesti kalast. Tervislik või kahjulikult töödeldud kala?“ – 07.05.2016

• Loengul tutvustatakse erinevate Eesti kalade toiteväärtust.
• Räägitakse lühidalt erinevate kala uuringute tulemustest.
• Tutvustatakse erinevaid kala töötlemismeetodeid ning nende mõjust inimese organismile.
• Räägime ka kala kvaliteedist ning avaldame kvaliteetse Eesti kalaga kauplevate kaupluste ning turgude nimekirja.
• Tutvustame kuulajaid Euroopa Määrustest tulenevate õigustega.
• Pisut räägime ka jätkusuutlikust kala tarbimisest ning infoallikatest, mis jätkusuutliku kalapüüki ja tarbimist tutvustavad.

Liblikas tatraõiel 1x1

Kokku toimus 29 seminari!

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>