Tatraõiemesi

Tatraõiemett peetakse oma koostiselt ja omadustelt kõige kasulikumaks/paremaks meeks.

  • Tatraõiemesi on tumepruuni varjundiga, erilise lõhna ja maitsega.
  • Tatraõiemee erilisi raviomadusi: parandab kapillaaride läbilaskvust, puhastab veresoonte seinu, soodustab vigastatud kudede taastumist, parandab närvisüsteemi tööd, kõrvaldab põletikke, uuendab verd, suurendab hemoglobiini sisaldust veres, aitab hästi verehaiguste puhul (tatramesi on mikroelementide sisalduse poolest väga lähedane vereseerumi koostisele).
  • Tatraõiemesi kristalliseerub kiiresti: 2-3 nädala jooksul pärast vurritamist või ülessoojendamist (mitte üle inimese kehatemperatuuri). Võrreldes heledate meesortidega on tatramees rohkem:
    ·     fruktoosi ja glükoosi (üle 75 %);
    ·     aminohappeid, sh 8 asendamatut, eriti palju lüsiini ja metioniini (rohkem kui 2 korda);
    ·     mikroelemente (boor, fluor, jood, koobalt, kroom, räni, mangaan, magneesium, nikkel, tsink, vanaadium, eriti palju rauda ja vaske);
    ·     vitamiine (В1, В2, В3, В6, В9, Е, С, K, А ja Р);
    ·     orgaanilisi happeid;
    ·     aktiivseid fermente (mitu korda aktiivsem – diastaasarv üle 30);
    ·     raviomadusi: parandab kapillaaride läbilaskvust, puhastab veresoonte seinu, soodustab vigastatud kudede taastumist, parandab närvisüsteemi tööd, kõrvaldab põletikke, uuendab verd, suurendab hemoglobiini sisaldust veres, aitab verehaiguste puhul.
  • Tatraõiemesi on mikroelementide sisalduse poolest väga lähedane vereseerumi koostisele ja sobib südame-veresoonkonna (kõrge vererõhk) ja verehaiguste (aneemia) raviks, aju- ja silmaverevalumite ennetamiseks ja raviks, avitaminooside, raskesti paranevate veresoonte ja mädanevate haavandite raviks jne.
  • Mee kasutamise viisid. Mee kasutamisvõimalused: süüa töötlemata kujul, valmistada jooke (õlu, vein, tee), kulinaaria- ja kondiitritooteid, toidulisandeid, tervendavaid meesegusid ja preparaate. Meega määritakse keha ja tehakse kompresse, vanne, kasutatakse saunas jne. Soovitav on iga päev tarvitada 1-1,5 g mett ühe kg kehakaalu kohta, päevas keskmiselt 50-100 g (näiteks 3 korda päevas enne sööki võtta 1 spl mett lahustatuna keedetud vees). …loe rohkem raamatutest “Toome oma tervise tagasi”, “Eestimaine tatar kui  toit, ravim ja ravitseja” ja “Isetervendaja käsiraamat – avasta ja kõrvalda kõik sinu organismis tekkinud funktsioneerimise takistused”.KUS MÜÜGIL: suured Selverid (gurmeeletis), suured Konsumid ja Maksimarketid, suured Maximad, Viimsi Delice, Solarise Toidupood, Stockmann, Looduse Abi kauplus (Tartu mnt 30, Tallinn) ja meie e-poes SIIN.

    Vaata ka tatraõiemeesegud metsa-ja aedmarjadega.

Mesilane tatraoiel vaike

Virgo Mihkelsoo

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *