Tiina Jõgeda saateks teatmikule „Isetervendaja käsiraamat“

Tiina Jõgedalt saateks teatmikule „Isetervendaja käsiraamat“

Oleme vanadelt roomlastelt pärinud kõnekäänu „terves kehas terve vaim“. Juba siis teati, et tervis tähendab tasakaalu füüsilise keha, meelte, mõtete ja tunnete vahel. Igaüks on kogenud, et kui kasvõi nohu-köha kimbutavad, siis on raske jääda heatujuliseks. Ja vastupidi: optimistlik ja positiivselt mõtlev inimene paraneb haigustest kiiremini.

Tänapäeva meditsiiniuuringud kinnitavad, et paljude haiguste kulg sõltub inimese mõttemaailmast: kui haigusega võitleja suudab tööd teha oma tunnete ja alateadvusega, siis võib paranemine osutuda kergemaks.
Üha enam räägitakse ka sellest, et kõige parem arst ja tervendaja on inimene endale ise: eluviisidest ja harjumustest sõltub väga palju, kas haigused pääsevad organismi kallale või mitte. Ning kui siiski on midagi korrast ära (eesti vanasõnagi ütleb, et haigused käivad inimesi mööda, mitte kive-kände mööda), siis saab inimene ise oma toitumistavasid ja igapäevaseid harjumusi orrigeerides paljudest hädadest jagu. Teadmisi õigetest eluviisidest (tervislikkust toitumisest, sügavast unest, hingamisest, immuunsüsteemi ja soolestiku mikrofloora toimimisest) ei omanda me sünniga, neid tuleb õppida.
Raamat, mille kohe avate, sisaldab aukartust äratavas koguses tarkusi. Need on pärit nii meditsiiniuudistest kui ka rahvaravitsejate iidsetest kogemustest. Raamatu autorid-koostajad Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo lähtuvad tõdemusest, et inimene on tervik, mille osade – keha, hinge ja psüühika ja mõtete – vahel peaks valitsema harmoonia, mida inimene saab ise luua, kui tal on piisavalt teadmisi. Raamatus „Isetervendaja käsiraamat“ leidub loendamatul arvul retsepte ja nõuandeid, kuidas ennast tasakaalupunkti tagasi viia, kui see juhtub käest libisema. Samuti sisaldab käsiraamat miljoneid õnneliku keha funktsioneerimiseks vajalikke infokilde, mida järgides peaks terve vaim end terves kehas suurepäraselt tundma.

Tiina Jõgeda on psühholoogiline nõustaja, raamatu „Õnne valem“ ja Eesti Ekspressi samanimelise iganädalaselt oodatud rubriigi  autor.

See on käsiraamatu 1. köide, mis ilmus detsembris 2013. Juba 10. veebruaril 2014 ilmus kordustrükk (loe Eessõna teisele trükile).
Raamat on müügil kõigis Rahva Ramatu ja Apollo kauplustes, paljudes Selveri, Prisma, Maxima ning Rimi kauplustes, samuti meie e-poes.

Tiina Jõgeda arvamus tagakaanel. Isetervendaja käsiraamat

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *