Inimese kehas on isetervenemissüsteem

Inimese kehas on isetervenemissüsteem. Kui see süsteem töötab, siis on suhteliselt lihtne olla terve. Kuid sinu keharakud ja immuunsüsteem reageerivad su uskumustele, tegudele, tunnetele, mõtetele, sõnadele ja keskkonnale. Tasub hoolitseda selle eest, et sinu tegemised ja olemised toetaksid sinu immuunsüsteemi. See eeldab aus olemist iseenda suhtes. Ja seda kõikides valikutes, mida päeva jooksul teed seonduvalt toitumise, magamise, töötamise, riietumise, rääkimise jmt.

Püsimaks terve tasub võtta vastutus oma tervise (ja haigussümptomite) eest. Kui oled vastutuse oma tervise eest pannud kellegi teise õlule, siis on sul suhteliselt raske terveneda. Võttes vastutuse oma tervise eest, saad ühendust oma isikliku väega. Isiklik vägi on vajalik muutuste tegemiseks ja immuunsuse toetamiseks. Võttes vastutuse annad oma isetervenemissüsteemile jõudu ja hoogu juurde. Ning sel juhul on sul lihtsam jõuda taipamiseni, mida su keha püüab sulle erinevate sümptomite kaudu öelda.

Eluenergiataseme kasvamiseks on vaja lasta energial vabalt voolata. Sellele aitab kaasa piirangute ja blokeeringute teadlik vabastamine.

*******

Epigeneetika on üha arenev teadusharu, mis tõestab ja selgitab, kui suur mõju on meil endil meie tervisele ja isiklikule reaalsusele, olenemata vanematelt päritud geenidest. On laialt levinud arvamus, et kui sul on omadust X sisaldav geen, siis ühel hetkel see omadus X paratamatult ka ilmneb. Mõnede geenide puhul peab see tõesti paika, kuid paljud teised geenid käituvad pigem kalduvuse näitajana kui lõpliku otsustajana. Nt kui sul ei ole teatud tüüpi rinnavähi geeni (või geenide kogumit), siis sul rinnavähki ei teki; kui sul aga on see geen (või geenide kogum), siis on ka eelsoodumus vähi tekkeks. Eelsoodumus tähendab kalduvust mingi konkreetse haiguse väljaarenemiseks. Kuid selleks, et see eelsoodumus saaks reaalsuseks, st et sul tegelikult see haigus ilmneks, peab see geen end väljendama või muutuma aktiivseks. Üldistavalt võib öelda, et geenid väljendavad end siis ja ainult siis, kui kõik tingimused nende aktiveerumiseks on õiged.

piirangutest-priiks

Epigeneetika toimimise mõistmiseks on vaja veidi rääkida ka kvantfüüsikast. Kvantfüüsika üks kontseptsioone on see, et ainuüksi subatomaarsete osakeste vaatlemine muudab neid. See tähendab, et meie tajud võivad mõjutada ja muuta välist reaalsust. Ning see omakorda tähendab, et sinu isiklik reaalsus on unikaalne, kuna see on sinu ainulaadsete tajude tulemus. Kvantfüüsika seisukohalt on universum voolamises ja pidevas muutumises, uuenedes subatomaarsel tasandil põhimõtteliselt igal hetkel. See on nii meie tervise kui elu teiste valdkondade seisukohalt ääretult oluline. Enamiku subatomaarsete osakeste keskmine poolestusiga on vaid mõned miljardik murdosad sekundist. See tähendab, et selle lõigu lugemise ajal on universum, mis hõlmab ka sind, su keha ja sinu isiklikku reaalsust, end taasloonud ja uuendanud mitu korda.

Dr Bruce H. Liptoni uuringutest selgub, et raku membraanil paiknevad epigeenid saadavad raku sisemusse elektromagnetilisi signaale, mille allikaks on meie tajud, mõtted ja uskumused. Sinu rakud kohanevad ja häälestuvad vastavalt neid ümbritsevale keskkonnale.

Sinu elustiil tervikuna mõjutab sinu reaalsust. Nüüd mõtiskle hetkeks selle üle, missuguses keskkonnas peavad ujuma sinu rakud – kas happelises või elujõudu andvas? Kas oled andestanud kõikidele, kes sulle (sinu arvates) kunagi liiga on teinud, või pead endiselt viha ja kasutad rääkides mürgiseid ja väärtust kahandavaid sõnu?

Valitud väljavõtted Kreet Rosina raamatust “Piirangutest priiks“, 2015.

 

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *