Tatar “tangude kuninganna”

Toortatratangu peetakse „tangude kuningannaks”.

Toitude valmistamisel kasutatakse tatratangu laialdaselt riisi asendajana (Indias kutsutakse seda mustaks riisiks).
Toortatar võib toitumisel täielikult asendada liha.

Praegusel ajal kasutavad seda ära:
1) tihti perenaised, kes oskavad valmistada tervislikke toite ja arvestada seejuures tehtud kulutusi;
2) arstid ja ravitsejad, kes soovitavad kasutada tatart kõikide loomsete valkude asendamiseks vähirakkude kasvu seiskamiseks.

Toidud toortatratangust on väärtuslikud, ei soodusta rasvade ladestumist kudedes, aitavad lahti saada ülekaalust, unehäiretest, stressist, parandavad naha, juuste ja küünte olukorda, takistavad kaariese teket, luude hõrenemist.

Pane tähele!
1) Tervendavalt ravivalt toimivad ainult värskelt valmistatud toidulisandid, ainult ehtsast ökoloogiliselt puhtast mahe tatrast, õigesti kuivatatud, mehaaniliselt töödeldud ja õigesti säilitatud.
2) Tatra kasulike omaduste säilitamiseks ei ole vaja seda roogade valmistamisel kaua termiliselt töödelda, mitte kasutada tatrast roogade valmistamisel suhkrut ja piima –neid võib vajadusel lisada juba valmisroogadele.
3) Kõige parem on kasutada tatrajahu toorena, tehes sellest kisselli või lisades viimast toitudele, kohupiimale, kokteilidele jne; peenestatud tatrateradest kiiresti valmistatud tatraputru.
4) Füsioloogiliste normide järgi peaks inimene aastas sööma vähemalt 7,5 kg tatart. Arvestades tatra tervendavat mõju, omadust kõrvaldada toitumisvigade tõttu tekkivat ainete defitsiiti, võimalusi valmistada tatrast maitsvaid ja rasvumist mittetekitavaid toite, on seda vaja tarvitada palju rohkem.
5) Toortatar ilmutab maksimaalselt oma tervendavaid omadusi regulaarsel tarbimisel, kui seda kasutada eeltoiduna või vähemalt mitmepäevase (nädalase) dieedina.
6) Tervendav ja raviv toortatra toime ilmneb 4-6 nädala jooksul.
7) Tervendavalt ja ravivalt toimiv toortatra päevane kogus võib olla erinev:
– Paljudel juhtudel (artriit, allergia, suhkruhaigus) on juba piisav, kui tarvitatakse 1 spl tatart eelroas, põhitoidus või magustoidus.
– Kui minna täielikult üle tatradieedile (süüa kuni 300 g tatart päevas), on võimalik täiesti peatada vähi areng 4-6 nädala jooksul.
– Kui tarvitada päevas 200g kisselli tatrajahust, siis ravib tatar iseseisvalt hüpertooniat ja ateroskleroosi.
8) Tatra tervendav ja raviv toime suureneb, kui samal ajal tarvitatakse piima tooteid ning vitamiini C poolest rikkaid puuvilju, marju ja taimi.
9) Selleks, et veenduda, kas ostetud tatraga saab parandada oma tervist ja aidata ravimisel, tuleb see panna idanema. Kui see idaneb, siis on kõik korras.

Paljude toitude, kondiitritoodete ja meesegude retseptid toortatraga on toodud raamatutes: V. ja L. Mihkelsoo „Toome oma tervise tagasi”, 8. kordustrükk, 2013a., V. Mihkelsoo ja N. Vahtramaa “Eestimaine tatar kui toit, tervendaja ja ravitseja“ või V. ja L. Mihkelsoo “Isetervendaja käsiraamat – avasta ja kõrvalda kõik sinu organismis tekkinud funktsioneerimise takistused“.

Eestimaine Mahe toortatar on müügil kõigis ketikauplustes ja meie e-poes ka 2 ja 10 kg pakendis: https://remedyway.ee/products/group/01 

Nelly Vahtramaa

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *