Vähktõbi – Anneli lugu

Minu lugu

Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoost ning Viira talu tegemistest olin teadlik enne kui ma 2012. aasta aprillis esimest korda rinnavähi diagnoosi sain. Nende raamat „Toome oma tervise tagasi” oli mul juba olemas ning oli mulle jätnud nii võimsa mulje, et esimene mõte oligi kiiresti Viira taluga kontakti saada ja nõu küsida. Lahke ja osavõtliku pererahva juhendamisel alustasin oma keha tervendamist ja immuunsüsteemi tugevdamist. Tarbisin meesegu Kiirabi, tatraõiemett segatuna erinevate tinktuuride ja ravimtaimedega, meesegu „Toorleib meega ajule“, rohelist püreed ise korjatud taimedest ja palju Viira talu tatratooteid. Toitusin vastavalt soovitustele artiklis „Vähivastased tatradieedid“, kusjuures suurema osa köögiviljadest, puuviljadest, marjadest ja ravimtaimedest kasvatan või korjan ise. Jõin palju hõbedavett, hakkasin hommikuti tempokaid jalutuskäike tegema ja külma dušši võtma. Mulle valmistati Viira talus ka eraldi vähivastane segu, mida võtsin iga päev. Meditsiinilisest ravist ma siiski ei loobunud. Ma lihtsalt tundsin, et see otsus on minu jaoks õige. 2012. aasta juuli alguses tehti lõikus, järgnesid 6 keemiaravi, 25 kiiritusravi ja hormoonravi. Ka ravi ajal järgisin tervisliku toitumise reegleid. Haava määrisin Viira salviga. Kogu raviperioodi ajal tundsin end füüsiliselt ja psüühiliselt hästi, mingeid vaevusi ei tekkinud. Pärast raviprotseduure käisin tihti samal päeval seenel või marjul, askeldasin aias. Tuttavad imestasid, et sul ei olegi vist mingit haigust. Elasin oma tavapärast elu. 2014. aasta alguses ostsin ka V. ja L. Mihkelsoo „Isetervendaja käsiraamatu” ja hakkasin selle järgi ulatuslikumalt hoolitsema oma organismi eest.

Hilisema kontrolli käigus avastati 2 metastaasi selgroolülides. See tegi küll meele mõruks. Aga peale põhjalikumat uuringut selgus, et metastaasid on olnud haiguse diagnoosimise ajast ehk olid seega passiivseks materdatud. Jaanuaris sain täiendavat kiiritusravi. Suvel selgus, et kolded olid pisut koomale tõmbunud. Rääkisin murest Mihkelsoodele ja nad valmistasid mulle kärbseseenetõmmise seljale määrimiseks. Tegin tõmmisest kompresse – panin õhtul haigele kohale salvrätiku tõmmisega, sellele kile peale ning mässisin salli veel ümber keha. Oktoobris näitas pilt, et metastaasid on kahanenud ja muutunud raskesti märgatavaks. Selline on olukord siis hetkel. Eks võitlen edasi.
Saatusekaaslastele soovitan järgmist – ärge jääge passiivselt lootma ainult arstidele. Otsige ja uurige, mida saab ise ära teha oma tervise ja elukvaliteedi parandamiseks. Armastage ennast, kuulake oma sisehäält ja olge avatud abile. Ärge jääge üksi.
Hetkest, mil ma alustasin oma toitumisharjumuste ja eluviiside muutmisega vastavalt Viira talu soovitustele, olen tundnud sisemist rahu ja kindlustunnet, et teen õiget asja.
Ülisuur tänu ja sügav kummardus Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoole, kes on minu ravile kogu aeg kaasa elanud ja aidanud nii nõuannete kui konkreetsete ravisegudega. Jätkugu neil tervist ja jaksu veel kauaks!

Anneli Valgast
Kiri saadetud 26.10.2014

P.S! Raamat “Toome oma tervise tagasi” on läbimüüdud! Vaata uut, oluliselt laiendatud ja täiendatud “Isetervendaja käsiraamat“.

Vasta

Your email address will not be published. Required fields are marked *