Content

  1. Avaleht /
  2. Retseptid

Krõbe tatramüsli ehk tatragranola (10.03.2015)

Tatramüsli retsept. Retsepti kogus on üks plaaditäis, umbes 500g.



Koostis

150 g toortatart (terved terakesed)
50 g mandleid või pähkleid
50 g seedermänni seemneid või muid seemneid (päevalille-, kõrvitsa- vms)
50 g kookoshelbeid
25 g seesamiseemneid
25 g mandlilaaste
2 sl vedelat mett
2 sl oliivisõli
50 g kuivatatud ploome
50 g kuivatatud viigimarju
50 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Haki mandlid või pähklid väiksemaks. Tõsta kaussi toortatar, hakitud mandlid või pähklid, seedermänniseemned, kookoshelbed, seesamiseemned, mandlilaastud, mesi ja õli. Sega hoolsalt läbi, nii et kõik ained oleksid mee ja õliga koos. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota sellele võimalikult õhukeselt ja ühtlaselt müslisegu. Rösti 160 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Sega vahepeal. Tõsta plaat ahjust, lase müslil jahtuda. Haki kuivatatud ploomid ja viigimarjad väiksemaks. Et nad kleebivad lõigates noa külge, teen seda hoopis köögikääridega. Sega hakitud puuviljad ja rosinad või jõhvikad müsli hulka. Valmis! Hoia müslit purgis või karbis.



Tatra risotto.

Tagasi
Border